Sider

lørdag 26. februar 2011

Gamle kjøkkenredskaper

 

 

Jeg har veldig lite kjøkkenredskaper av typen moderne og trendy. Og jeg har så godt som IKKENO i plastikk. Vet ikke helt hvorfor det har blitt sånn. tror kanskje det er en kombinasjon av samletrang og en periode med nostalgisk livstil…

IMG_3240 (640x428)

Bollene med blomster har jeg 4 av i et sett. De er fra Stavangerflint og er faktisk kjøpt på QXL

IMG_3243

Norgesglass bruker jeg til flere ting. Oppbevaring av matvarer som f . eks mel, pasta etc. Muggen er arv etter min mormor Også den er fra Stavangerflint.

IMG_3244

Bordskåneren er fantearbeid og er kjøpt på loppis i Sverige for 40 kroner. Den er ikke laget i nyere tid, så jeg tror jeg gjorde et varp der. De andre to redskapene er bakeredskaper. Den i tre er med klype og brukes til å lage krumkake. Med den andre skjærer man ut fattigmann. Jeg har ikke prøvd dem, men har veldig lyst. Kanskje til neste jul…

IMG_3242

Tresleiva tror jeg kommer fra min farmor, men er litt usikker. Har flere sånne og noen av dem er kjøpt på brukt og antikkbutikker. Vispen i fantearbeid er kjøpt sammen med underlaget og kostet 20 kroner på samme loppis. Heller ikke den er av nyere dato.

GOG HELG !!

 

5 kommentarer:

Fjordheim sa...

Det er jo så mye koseligere med slike kjøkkenredskaper enn all den plastikken. Har nok litt plast. Men liker aller best det andre. Plasten er der bare av nødvendighet. Andre redskaper gjør arbeidet mye koseligere.
Flotte skåler og en nydelig mugg.
Ha en riktig god søndag :)

Mattisheimen sa...

Hei,

Kjempefine kjøkkenredskaper! Plasten får vi gjemme i skuffer og skap ;)

Det ligger en award til deg inne hos meg, hvis du vil ta imot.

Renate

stallnilsen sa...

Fine kjøkkenredskaper du har,bruker også en gammel mugge til og ha sleiver ol.. etter tanten til mannen min .
Har lagt dæ til som følger på bloggen min, koselig vist du titter innom mæ.

Lisbeth.

Anonym sa...

Hei.Kom helt tilfeldig innom bloggen din.Artig med de kjøkken tingene dine.Den store bollen ligner veldig på en som mine foreldre fikk i bryllupsgave, de giftet seg i 1956. Og fattigmanns utstikkern, den finnes også i min mors skuff.Koselig. Kommer nok til å stikke innom bloggen din flere ganger. Ønsker deg en fin dag.

Hilsen Irene.

Heidi sa...

Tusen takk Irene. Håper gjerne du kommer på besøk flere ganger. Velkommen skal du være ;)