Sider

lørdag 17. januar 2009

Pelargonblomstring i Januar

Mens de andre pelargonene mine prøver å overleve på et kaldt soverom, har denne fått leve livet sitt i kjøkkenvinduet. Og her om dagen takket den meg ved å komme med noen få skjøre knopper.Jeg holdt på å knippse dem av med en gang, for det har jeg hørt at man skal gjøre. Men hvordan kunne jeg vise en slik utakknemmlighet ??!!
Jeg er en person som blir rørt av de underligste ting. Dyr rører meg veldig. Små beibidyr som i sin ustødighet prøver å stable seg sammen for å gi seg i veg med livet. Nytt liv rører meg også veldig. Jeg er ikke noe hagemenneske, men jeg kan gå rundt i et blomsterbed fullt med knopper mens tårene renner og smilet er større en størst.
For to år siden plantet jeg løker i den sure jorda på hytta. Jeg var helt sikker på at jeg ikke fikk hilse på dem no mer. Men plutselig en dag jeg kom dit lå et lite teppe med krokus. Jeg kastet meg over dem lo og ropte og tårene trillet. Da jeg våknet neste morgen lå et tykt teppe med snø over dem. De var så skjøre at det tålte de ikke. Da gråt jeg enda mer. Grov meg gjennom snøen og den sure jorda. Hentet opp løkene og tok dem med hjem. Nå ligger de på vaskerommet i en kurv. Og det har kommet skudd på dem, Så etter en ide fra Mia i Mias Landliv, skal jeg plante dem i kopper.Så derfor får denne lille blomsten leve. Jeg tar blomstringen som et takk for god pleie.
Da får dere ha en flotters Søndag i Bloggland. Nå har jeg noen hunder som skal ut. Og i dag gruer jeg meg, for det er sur vind ute.

5 kommentarer:

Fjordheim sa...

Pakket ned amaryllisen? Har aldri fåt den til å komme igjen. Men har heller aldri gjort annet enn å la de stå i viduet. Noen ganger på et kaldt rom. Men les et sted at en skulle la de stå og så sette de ut på sommeren. Sette de i kjelleren om høsten for å ta de frem når skudda kom. Men vet ikke om jeg orker å prøve. Er ikke noe flink til dette.
Håper dere hadde en flott tur i den sure vinden.
Ha en flott dag :)

Fjordheim sa...

He,he. Ja slik er det. Lurte litt på om det var det du mente.
Jeg pakker bort julestjerner. Har en kald gang som jeg syns det er koselig å ha de i i jula. Så de pakkes ned ja.
Fortsatt god dag :)

Wenche`s Sysler sa...

Fint med blomster,men jeg skulle vært like flink som du å stelle med de.Kanskje gråte litt også.
Nylig kjøpt meg en kunstig Orkidè.
Ikke så mye ekte som overlever hos meg i mørketida.
Får kjøpe litt nytt av det ekte slaget når været blir mere stabild og varmere.Etter Påske først begynner det å bli "trygt" hos meg.
Søndagshilsen hos meg;)

Strikkelines sa...

Du, det med å gråte vet æ alt om....filma, unga, teksta, ord, ja i det hele tatt...men det e sunt...ha en super kveld..

Gavealong sa...

Hej!
Jag har nu ändrat bloggadress på dig. Har du ny mailadress också?