Sider

fredag 23. januar 2009

Fuchsia forvirring...Her tviholder jeg på vinteren mellom alle innleggene om våren som er på anmars i ulike tempo rundt om i landet. Og så blir jeg dolket i ryggen av mine egene....De fleste av mine pelargoner har overvintret på gjesterommet. Da jeg her om dagen skulle se om det var liv i dem, fant jeg denne fuchsiaen full av knopper under en stol !! Går det an ?? Jeg fikk tips om å ta den inn i stua for å begynne vanning forsiktig, men etter å ha lest denne artikkelen:


http://www.bogront.no/tema/fuchsia/fuchsia2.html

- ble jeg usikker. Noen som vet hva jeg bør gjøre, skal jeg bære den tilbake på soverommet å tvinge den i dvale igjen ?
De fleste av mine pelargoner har overlevd, bortsett fra en liten stikling jeg satte ned i høst.
Jeg var så uheldig å knekke to stengler på en da jeg skulle flytte den. Det ble to nye stiklinger som jeg satte i et glass vann. Og plutselig kom det blomsterknopper på dem også. Skal si disse plantene mine i dvale har det travelt...Resten er klippet helt ned og tatt inn i stuevarmen, så får jeg se hva som kommer ut av dem. Her står de sammen med to potteroser jeg kjøpte til jul. De var full av gullspray og mistrivdes tydeligvis med det for bladene tørka fort inn. Her har jeg klippet dem helt ned. Kanskje kommer de seg. Vi får se..Da ønsker jeg alle en fin helg. Her er det jobbehelg.


Bilde fra nettbutikken "hjem, kjære hjem"

7 kommentarer:

Jannicke sa...

stakkers små planter da... De har tatt feil på årstidene ;o)..
Blir jo spennende å se hva som skjer videre med de..
God jobbehelg til deg!

Inger-55 sa...

OJOJ..... skjønner ikke at de kan vokse oppe hos dere. der er det jo nesten ikke dagslys på denne tiden. håper de overlever og gir deg ett stort blomsterflor til sommeren!

God hælg!

Fjordheim sa...

Ja blomster har jeg som sagt ikke greie på. Bruker stort sett å kjøpe nye planter hver vår. Har noen røtter med georginer, det er det eneste.
Ønsker deg ei god jobbehelg :)

Wenche`s Sysler sa...

Tydelig at plantene trives hos deg,dem har ikke tid å hvile seg;)
Begynner å lure på om plantene har mange sanser.
Skulle gjerne kommet med et svar,men æ har ikke peiling på blomster.Men tror nok du finner ut av dette så flink som du er.
God helg med jobb!

Anita sa...

Så heldig du er som har så masse blomster i vente! Har litt jeg også da, det står ute i drivhuset under all snøen! Lunt og godt, blomstrer endel det også! Kos deg fortsatt!

Miss Marple sa...

Hei!
Bare koselig at du har lagt meg på din bloggliste - gjør meg glad =)
Ønsker deg en fin søndag!

Inger-55 sa...

Har noe til deg på bloggen min!