Sider

torsdag 6. november 2008

Nostalgisk jul

Vi er i gang med ny runde på Interiør gave along og årets siste tema er nostalgisk jul. Ser allerede noen har skrevet om sin opplevelse av nostalgisk jul. Her er min


Det som skaper størst forventning hos meg rundt juletider, er snø. Hvit jul lager sånn stemning syns jeg. Juler uten snæ, er nesten litt triste. Det blir jo jul allikavell, men det er helt noen som mangler.Å ha fri på julaften, er luksus for meg. Siden jeg jobber i et omsorgsyrke, er det ofte jeg må jobbe enten jul eller nyttårshelga. Så de gangene jeg har fri, liker jeg å bruke julaftens formiddag til å få med meg de tradisjonelle julefilmene. Askepott er et "must". Disney også, men jeg savner litt de gamle Disney filmene. reisen til julestjernen med Hanne Krogh. Blir ikke helt jul uten.Jeg har en gammel Nisse som jeg fikk av min bestemor. Den hadde hun alltid stående på ei hylle over ovnen til jul. Jeg er veldig glad for nissen og den hentes fra hver jul. Til minne om min barndomsjul hos Bestemor. Noen ganger feiret vi jul i Bestemor sin bittelille stue. Jeh husker enda lukten av nykokt kaffe, kaker, varmen fra ovnen og sølvguttene som sang jula inn på tv,n i bakgrunnen. *sukk* Den som kunne skrudd tia tilbake...
Gammel julepynt har jeg lært meg å sette pris på i seinere år. Jeg har ei samling med gamle glasskuler som jeg pynter treet med. De minner meg også hos om jula hos bestemor og bestefar. De hadde sånne kuler. Og norske flagg.For to år siden kjøpte vi hytta. Vi feiret ikke jul der, men vi var noen dager i desember, og da pynta vi til jul med det lille vi hadde av pynt med oss. Man får ganske mye jul med noen røde lys og røde sløyfer i et lite rom. Disse bildene er fra FØR vi malte stua, men det ser jo unektelig litt koselig ut for det.Min juledrøn nå, er å feire jula, nettopp på hytta. Pynte til jul lillejulaften, hente juletre i skogen mens pinnekjøttet putrer på ovnen. Jeg er ute etter en gammel reisegrammofon og ei gammel plate med " O helga natt" av Jussi Bjørling. Den skulle jeg spilt mens jeg pynta juletreet. Jeg skulle sette ut masse lykter med lys ute rundt hytta. Siden vi ikke har strøm, blir det levende lys og parafinlamper inne også. Så skulle jeh ha med masse gode hjemmebakte julekaker i gamle kakebokser. det er et juleønske jeg har. kanskje det blir en gang, men ikke i år.Gamle julekort hører julen til. Jeg har en julemappe med julekort fra mange år tilbake i tid. Fra den tiden jeg fikk mine første julekort. de tar jeg fram og leser hvert år. det blir jo mindre og mindre med kort ettersom elektronikken overtar. Synd, for det er så koselig å få kort.Og sist men ikke minst. Juleevangeliet. Selv om jeg ikke regner meg som personlig kristen, har jeg min barnetro. Jeg har også tro på at i en stresset førjulstid, men et enormt pengejag, som jula nå har blitt. Så er det kanskje litt lurt å gå inn i seg selv. Hva er det vi egentlig feirer ?? Jeg har tro på det enkle og det ekte. Og julebudskapet har mye å lære oss OM akkurat det. Julen er for meg tradisjoner, tid for omsorg, tid for familie og venner, tid for nytelse, og ikke minst tid for ettertanke.


Og så må vi ikke glemme dyra.


5 kommentarer:

Turid sa...

Blei helt hensatt her æ sitt å skal drikke mårras kaffen min før æ går på jobb.Har foresten akkurat samme type nisse som du har, ikke med vannkanne under armen , da. Det va sååå koselig, utsett ikke drømmejula di på hytta for lenge...carpe diem.
God helg til deg og dine.

Inger-55 sa...

Fikk nesten julestemning jeg! Og det er viktig å ta vare på gode minner. Og når man tar frem den gamle, arvede julepynten og minnes de som ikke lenger er blandt oss. Jeg har også noen gamle julekuler som er arvet etter bestemor og bestefar. Og det er den fineste julepynten jeg har!

Ønsker deg en fin helg!

Mia sa...

For et herlig jule inlegg! Jeg fikk virkelig julestemning av det hele, og det første bildet med snø og vakkert landskap....åååh så nydelig!

Helen sa...

Å så koselig :) Enig at Askepottfilmen og snø hører med. Det så veldig koselig ut med jul på hytta. Ha en fin helg.

prinsessa sa...

Skikkelig julestemning av innlegget ditt. Akkurat dette forbinder jeg også med jul. Ønsker deg en fin og herlig lørdag og ikke minst en koselig helg. Masse klemmer fra Elin:O)