Sider

mandag 6. oktober 2008

Litt fra hytta

tenkte jeg skulle vise dere litt fra hytta. Har desverre ikke fått vært så mye som jeg ønsker på hytta i sommer. kanskje høsten kan bli fin, og gi rom for noen hytteturer.
Her er i allefall en liten titt inn i "sommerbo" Som hytta heter.
Etter å ha lest min første utgave av Vakre hjem og interiør på høsten 2006, begynte jeg også å samle på fattigmannslysestaker. Jeg klarte ikke helt å finne ut av det, men det virket noe kjent med dem. Jeg hadde likevel ikke sett dem i noen butikker. Derfor bestillte jeg min aller første lysestake i en nettbutikk som jeg fant link til i bladet.

Og etterhvert ble det enda fler...

Bildet under hylla må være veldig gammelt. Jeg fikk det av min bror som har kjøpt huset etter besteforeldrene mine.Etter at min mor besøkte oss på hytta første gang, gikk det opp for meg hvorfor lysestakene var så kjent. "En sånn tror jeg vi har på Nystad" Nystad er barndomshjemmet til mamma. Hun skulle sjekke det. og SE HVA JEG FIKK ??!! Lysestaken midt i bildet er ikke en nyprodusert, men en av de gamle med dekor på.
Stettskåla som er gullfarget inni, fant jeg i en bruktbutikk. Jeg betalte 100 kroner for den. Den er maken til en skål min farmor hadde som var mye større. Men selv denne lille her bringer fram barndomsminner om ei skål i fattigmannsølv som hadde sin faste plass på bestemor sin sjenk. de andre tingene er også gammel fattigmannsølv som jeg har funnet på bruktbutikker.

Sist jeg var på hytta fant jeg ei jernstang som jeg hengte på veggen med to kroker. Kjekkt å henge opp sleiver og ting og tang på. vaffeljernet fra gamle dager er flittig i bruk.


Så noen bilder fra selve stua. Fargen på veggen heter cafe latte. Da vi kjøpte hytta var alle tak og vegger i ubehandlet tre. Gran i taket og furu på veggen. Gulvet er lakkerte granbord som har gulnet med årene. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjære med det. Har lurt litt på å male det, men siden vi har et stykke skog å forsere og hytta er uten strøm, er det uaktulet å få en pussemaskin ut dit. Og jeg ser ikke råd med å begynne å pusse gulvet for hånd. Så lenge vi har tre hunder, får det være som det er. Kanskje det blir nytt gulv engang i framtia.

Filleryene fant jeg under senga på hytta da vi kjøpte den. Vi heiv ut to store og tunge gulvtepper. Jeg syns filleryene er mye koseligere og mye lettere å holde rein..Det var en liten sniktitt i hytta mi. da ønsker jeg alle en flott blogguke.8 kommentarer:

Fjordheim sa...

Så koselig det er på hytta.
Kan forstå at dere koser dere der.
Ha en riktig flott dag :)

Bak en Sky sa...

Så utrolig hyggelig hytte du har!!!Tipper dere koser der e der ja!

Solveig sa...

Oi,så fint du har det på hytta!
Her må det være herlig å tilbringe tid:) Lyst og lekkert!

Siren sa...

Takk skal du ha...så koselig at du likte det! :)
Fin hytte du har! :)
Ha ei fin uke du også!
:)

Hulda sa...

Så flott du har det på hytta. Jeg falt for skålene i fattigmannssølv. Nydelige.

Lena sa...

Herlig hytteliv, her koser du deg sikkert mye?!
Lyst og fint ble det ihvertall, og veldig koselig:)

Turid sa...

Takk for at du tok mæ med på hytta di -kjempe trivelig hadde du det!
Du får ha go helg , den nærmer seg , igjen.

Inger-55 sa...

Kjempekosleig hytte! kan tenke meg dere trives der ja. Og jeg har det samme problemet med hyttegulvet vårt. Har lyst til å pusse det ned og olje det, men er ikke det litt upraktisk! ALT vises jo på det.....
Men ønsker deg en flott uke!