Sider

søndag 19. oktober 2008

Høstpelargoner

Har litt lyst å vise dere hvordan det står til i vinduskarmen for tia. Har noen pelargoner som har bestemt seg for å blomstre. Tok noen bilder av de, før jeg kniper av blomstene .

Dette er det min mor kaller "Buskgranium" Eller Engelsk pelargonium som de også kalles.

Denne hvite kjøpte jeg sist vinter. I Februar. Den skal kanskje klippes helt ned nå, for å blomstre tettere neste vår.
Denne er en avlegger av en som jeg fikk etter min tante som døde sist vinter. Disse bladene har en duft på seg. En slags parfymelukt. Blomstene går fra lys rosa til mørk plommerød innerst.

*****


Vanligvis blir pelargoner klippet ned og satt til vinterlagring. Men noen har de likevel framme hele året. Mine pelargoner kom litt seint i gang med blomstringa, så nå som frost og kulde nermer seg, kommer den ene klasen etter den andre med flotte blomster. Jeg har defor verken råd eller hjerte til å sette dem til vinterlagring riktig enda.Jeg skulle gjerne hatt så mye kunnskap om pelargoner at jeg visste hva de forskjellige het. Det har jeg ikke. Dette er vel en helt vanlig rød. Kanskje den mest vanlige av alle.


Og her er en rosa utgave


Denne heter Augusta, har jeg fått med meg.

Jeg må kanskje skaffe meg en bok om Pelargoner, så jeg kan finne ut hva de forskjellige artene heter.

Da ønsker jeg alle en flott uke omkring i det ganske land. jeg håper på væromslag. det har regnet mye de siste tre ukene. Og jeg er lei av at allt er vått.5 kommentarer:

Turid sa...

Hei på deg og morgen!
Så ivrige pelargonier du har, de riktig strutter ser det ut for....har noen få ivrige æ og,min blåe lobelia og ei nydelig rosa hengepetunia. Har vist bilder tidligere av de ute på terassen , der står de fortsatt å gleder oss.
Ha en dod mandag!

Turid sa...

Det skal selvfølgelig være GOD mandag!!Beklager rotet.

Minmill sa...

Heisann. Lenge siden jeg har vært innom hos deg nå. Ser det har skjedd en del med hytta. Dere har jo fått det veldig fint synes jeg.

Likte bildene av blomstene dine og synes du er flink til å ta vare på dem. Jeg har alltid lurt på hvordan man vinterlagrer blomster. Kan du skrive noen linjer om det?

lavendel mio sa...

For ei herlig hytte du har.Slik går jeg bare å drømmer om . Flotte pelargonier du har,disse har jeg lagt min elsk på også.Har fått di i hus nå før snøen kom som ligger faretruende i fjella.Om noen få månder kan vi begynne å drive di frem igjen. Ha en nydelig kveld.

carmen sa...

Hola! muy lindas flores al igual que usted me gustan las plantas, la naturaleza, saludos desde Panamá