Sider

tirsdag 26. august 2008

Bestemors hus

Bestemors hus er et typisk "modernisert" Nordlandshus. Modernisert i den forstand at de smårutete slagvinduene er byttet ut. Bislaget er borte, i stedet er typisk 50 talls overbygg over ytterdøra.
I dag er huset eid av min bror.

Traktoren utenfor huset ble kjøpt av min bestefar i 1963. Den hadde tilhørende slåttapparat og potetfres. i tillegg til den lille vogna, laget bestefaren min en større vogn som vi kjørte hjem tørrhøy med. Det var stor stas å sitte på høylasset.

Utenfor huset er restene av bestemor sin lille blomsterhage. Her komer fortsatt tusenfryd tittende opp av bakken tidlig om våren.


Denne hnklehylla henger på et loft. Jeg har veldig lyst på den, men har ikke turt å spørre in bror om jeg får den.... De to brune skålene til høyre på hylla, laget jeg i julegave til bestemor på barneskolen.

Det har vært snakk om at denne kommoden skal byttes ut med noe mer moderne. da skal jeg stå klar med en tilhenger. det finns to av disse kommodene i huset. denne hvite og en grønn, som har tillhørt min oldemor.

Dette skapet skal også bli mitt. Bare jeg får fraktet det derifra og funnet et nytt skap til broren min, som han kan ha klærne sine i.

En liten titt i mine barndomsminner. ha en fortsatt fin uke.

9 kommentarer:

Livet er heeerlig sa...

Å skjønner at du sikler på alle disse tingene :)
Kjempeflotte kommoder & hyller.
Ha en finfin tirsdag
*Siv*

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Så fin hylle og skap! Skulle gjerne hatt tilgang på noe slikt ;0)

GundaM sa...

Hmmm, nydelige ting. Og du, spør broren din om hylla du ;0)

takk for tittiten!

Mona. sa...

Å heldige deg......så fin kommode,og skap......kjempekoselig hus også !! Den grønne hylla tror jeg jammen at min onkel har et eksemplar av,den ser ut til å være helt lik.....og ja,jeg hadde tatt den med glede om han ville gi den bort !!! Koselig blogg du har,har kost meg her :) Ps. de ørne-hullene var makabre saker......fysj og fysj.....

Blå-hvit samlemani sa...

Jeg har en identisk kommode som den hvite du viser. Arvet den av min morfar. Den har jeg dratt med meg på studenthybel, i ulike leiligheter og nå pryder den soverommet vårt på hytta..

Du får fiske frempå og høre om du kan få noe av det fine du viser....

Kari sa...

jeg skjønner og godt at du har lyst på disse møblene :)
Kjempeflotte alle sammen..

Kari

Charlotte sa...

Det huset er rett og slett et skattekammer! Mange nydelige møbler!
Ellers utrolig flotte naturbilder i innlegget ditt under! Fantastisk!
Er selv vokst opp med Stadthavet som nærmeste nabo, og jeg elsker når havet koker og bruser, og slår inn mot land. Naturen er mektig!

En riktig god helg ønskes deg!

BROCANTE sa...

Så koselige ting. Pass i alle fall godt på at de ikke kaster de gamle tingene. Eldre folk har en tendens til det. Du kan vel i alle fall si at dersom de skal kaste noe må de spørre deg først om du kan bruke det. Vet de at du liker gamle ting så passer de nok på at noe tilfaller deg.

Fjordheim sa...

Ja de flotte møblene hadde ikke jeg sagt nei takk til. Heldig du som får noen av de.
Ha ei flott uke :)