Sider

fredag 11. juli 2008

Sommermat og ukens tips.

En litt annerledes pizza.
Jeg er av dem som ikke orker så mye tung mat på varme dager. Denne pizzaen skiller seg litt ut fra vanlig pizza, men er overaskende god for det.
Vanlig pizzabunn
Fyll:
Et beger creme fraishe
Piknic skinke eller kalkun
1 løk
Ananas
Black boy middelhavskrydder
Jarlsbergost

Serveres med en god salat til. NAM !!

Vaffler med rabarbrasyltetøy og solbærsaft hører sommeren til. Og bringer fram barndomsminner.

Ukens Tips:

Tror ikke det blir nye tips hver uke, men kommer jeg på noen glupe ideer, så deler jeg gladerlig. Dette tipset er forbeholdt "Nugatti-foreldre" Men også andre kan benytte seg av ideen.


Da jeg tidligere i vår hadde besøk av mine to nieser, gikk det hardt utover de hvite dukene jeg hadde på kjøkkenbenken, siden jentene var veldig flinke til å ordne seg frokost på egen hånd.
Det var bare det at frokosten for det meste besto av skive med nugatti på.
Og for å si det sånn. Det var ikke bare skiva det var nugatti på.

På en liten shoppingrunde kom jeg over disse plastdukene på Nille til 10,- stykket. Jeg kjøpte med meg en hel haug. jeg bruker den på benken ved vasken, der blir det ofte litt ekstra søl. Jeg har dem på bordet, på benken. Til og med ute og på badet. Jeg fikk helt dilla på disse brikkene.

De tåler nugatti også. Kommer det noe på, er det bare å skylle dem i lunkent vann, så er de like fine igjen. Noen foretrekker nok heller naturlige matrialer. Det gjør jo jeg også, men disse her er mye mer praktisk på mitt kjøkken som betjenes av vanlige folk med vanlige uvaner og unger som griser med syltetøy og nugatti.

Så da får jeg heller spare lin og bomullsbrikkene mine med blondekanter på, til en gang jeg skal vise fram et skinnende kjøkken, urørt av familiens unødige framtreden.

Ha en fin helg !

6 kommentarer:

Mormors veranda sa...

Hej! Tack för titten hos mig.
Den där pizzan ser smaskig ut. Den måste jag prova.
Jag har också köpt en sån där spetsduk i plast idag för 10:-. Den har jag lagt på bordet i paviljongen. Det blev kanonfint.
Ha de gott!
Kram Pling

Min verden sa...

Så deilig med besøk av små nieser og praktiske løsninger. TAkk for hyggelig kommentar forresten :) Pizzaen er det store muligheter for at jeg lager en dag. Så helt herlig ut. Hanne

prinsessa1976 sa...

Jeg må nok si meg enig med deg der ja. Her går det i mat som : vannmelon, jorbær og diverse annen sukkerholdig drikke som slettes ikke er sunn i det hele tatt( for mor blir så mat lei i varmen....men grillede pølser funker også fint)

Mia sa...

Hei hei, og takk for koselig hilsen i bloggen min. Herlig å besøke din også, her har det da skjedd mye siden jeg var innom sist. Hagen din ser herlig ut, og den "annerledes" pizzaen deilig ut... må prøves. Kose deg videre i herlig sommervarme og solskinn.

Helen sa...

Nå ble jeg sulten, den pizzaen så kjempegod ut. Takk at du deler tips og oppskrifter med oss. Jeg har også en slik plastduk, bruker den ute og inne når vi er i campingvogna. Jeg ville kjøpe flere men tror jeg var litt sent ute...Jeg kjøpte min på Kid.

Inger-55 sa...

Den pizzaen din så jammen god ut. Litt lett variant. Den skal jeg prøve.....
Og ang brikkene. Dette var jo kjempelurt! jeg er litt opptatt av at ett hjem skal kunne brukes. Det er jo ikke ett utstillinglokale! Her på hytta har vi ett gulv som absolutt trenger en oppussing. Skulle vært slipt og oljet. Drømmen er ett hvitolja gulv. MEN jeg kommer sikkert til å irritere meg grønn på folk som går inn med sko! Så gulvet blir slik det er. Fullt av hakk og mørk lakk! Men vegger og tak er malt hvite!
Ønsker deg en flott sommer!

KLÆMMA