Sider

torsdag 3. juli 2008

Nymalt hems på hytta

Vi kjøpte hytta for to år siden. På den tiden bodde vi i en trang sokkelleilighet og hadde minimalt med plass. Samtidig startet jeg opp igjen med min samlemani, som hadde fått ligget i dvale noen år. Jeg tenkte at nå har jeg en bolig som er MIN, som JEG EIER !! Tidligere orket jeg ikke å samle på så mye, for jeg flyttet ganske ofte. En gang rensket jeg leiligheta for dill og dall og ga bort alt til loppemarked. Da jeg kom til min nye leilighet hadde jeg ingenting. Absolutt ingen ting. Hadde gitt bort alt. Da måtte jeg på Nille å kjøpe et par lysestaker om ikke annet.


Så fikk jeg hytta. det tar ca 7 minutter å gå fra parkeringsplassen og terrenget er myr. Altså kan det på våte dager være en ganske tung marsj selv om det ikke er så langt. Derfor var tanken at vi bare skulle ha det mest nødvendige der, så det ikke ble så mye bæring.


Så startet min innsamling av "nødvendige" ting. Hjelpe oss!! det ble båret i sekkevis. Hver gang vi dro hadde vi sekker fulle av "nødvendige" ting. Jeg gikk fullstendig bananas. Samtidig skulle jeg forvandle hytta fra en tradisjonell hytta fra 1975 til det "smykkeskrinet" jeg ønsket det skulle være. Resultatet ble en overfyllt hytte med vegger som holdt på å sprenges. Vi kunne nesten ikke røre oss i stua uten å rive ned noe.
Jeg skjønte at jeg hadde gått over streken....Tilbake til hemsen:
Sånn så det ut da vi kjøpte hytta. det var laget sengeplasser til to, men på den ene sia kom pipa i veien og halve madrassen måtte skjæres ut etter pipa. Altså best egnet for et barn.


Så malte jeg veggene. Men etter det ble hemsen ganske raskt fyllt opp med ting det ikke var plass for ellers... Det var smekkfullt der. Vi fikk nesten ikke lys gjennom vinduet.
Så kom erkjennelsen. Vi måtte bære hjem igjen.

Sånn ser det ut nå. Ryddet og rent, med nymalt tak. Enda står det ting igjen som skal bort derfra, men det ser likevel ikke rotete ut.
Og hvitt tak på hytta gjorde det forferdelig mye lettere inne. Det mørke gulnede tretaket var veldig trykkende for det lille rommet. Hytta er bare 27 m2, så det er ikke akkurat boltreplass, men med lyse vegger og hvitt tak virker det både større og luftigere.
Nå har jeg drevet og blandet stiler. Fransk landstil, litt gustaviansk, noe overdådig herskapsstil, og norsk husmannsplass-stil og jeg vet ikke hva....Hummel og kanari!!

Nå har vi renska hytta for veldig mye dill og dall , så det blir spennende å se hva jeg lander på når det gjelder stil. Ønsker vel en mer enklere og "ren" stil, siden hytta er så lita. Og gjerne med noen flerbruksmøbler. Har ikke helt bestemt meg enda.

Hytta ligger i skogen, med utsikt til et lite vann. Kanskje noen har noen ideer...??6 kommentarer:

Drømmefangeren sa...

for en kjempeforandring, så mye lettere og lysere på de siste bildene.. koselig.

Aina sa...

Synes den salige blandingen av husmann herskaplig osv. var kjempefint jeg, lyst og lekkert!

Ha en fin dag i solen:0)

Klem fra Aina.

jorunnslilleverden sa...

oj, for en forandring! Dette ble kjempefint! Morsom historie du forteller, vi har vel alle hatt et innfall av kaste-mani, og så angret litt etterpå... Siden det er såpåss liten plass må det vel nesten bli lyse farger. Og flerbruksmøbler som du nevner er jo lurt. Ellers ville jeg hatt noen få ting som gjorde litt ut av seg, noen blikkfang. Men smak og behag selvsagt. Lykke til!!

janne - kathrine sa...

Så fint det ble :-)

Min kolonihagehytte ble malt helt hvit innvendig for noen år tilbake. Det var gulnet furupanel på alle vegger og furutak, samt lakkert gulvplank. Beholdt gulvet slik det var.
Hytta har vi hatt siden 1952 og bar preg av at morfar hadde regjert grunnen det meste av tiden. Det var et sammensurium av møbler i høyst ulik utførelse :-)
Jeg tok vare på det som var å ta vare på og malte det meste hvitt. Kjøpte også en ny hvit skjenk.
Selv om det meste er hvitt, ser det ikke sterilt ut. Men i en liten hytte på 35 kvm. kommer puter, matter og andre pynteting bedre til sin rett, når det ikke må konkurrere med alle mulige andre farger.
Jeg synes at en hytte skal få lov til å ha møbler fra mange ulike stilarter, men siden det lett ser overfyllt ut på en liten plass, er det bedre å ta vare på de tingene man virkelig synes er koselig å ha og så la alt annet få lov til å gå ;-)

Lykke til og kos deg videre. God sommer!!!

Fjordheim sa...

Hei.
Så flott gave du har fått. Likte godt alt jeg.
Det ble fint i vinduet ditt. Fint å henge opp litt.
Har en hilsen til deg på bloggen min.
Ha ei flott helg :)

Høvebakken sa...

For en forandring!:) Kjempeflott :)