Sider

torsdag 31. mars 2011

Topp 3 blogg-emne og Kjøkkenhjelpen.

 

 

I dag har jeg lyst å ta opp et par tema i ett og samme innlegg. Først ute er hva vi interiørbloggere blogger om. Og før jeg begynner å skrive, må jeg få presisere at  del 1 i dette innlegget er et generelt inntrykk. Det er ikke ens for alle. Det finns masse forskjellige blogger der ute. Så dette gjelder nok bare en mindre gruppe

Smilefjes som rekker tunge

Green_Gate1ektorp--seter-sofa-hvit__22346_PE107227_S4

Etter vårtegn som alle lengter til og blogger om nå, så har Ektorp sofaen måttet finne seg i å ramle ned på lista. Men for en tid tilbake lå den forholdsvis høyt. Det var utrolig mange blogger som hadde innlegg om sitt nyvunne vidunder. Om den var praktisk, grad av kvalitet og om den passet var ikke nøye. Alle skulle ha den. ( Jeg også ) Var den ikke tilpasset rommet den skulle plaseres i. Tilpasset man rommet. Hvite stuer var en stor hit lenge og er det vel delvis enda. Noen gang finner jeg det vanskelig å se for meg en MANN i disse miljøene, Men han er kanskje henvist til et rom man ikke blogger om.

Førsteplassen nå for tia får GreenGate. Det er blogg etter blogg om hylle etter hylle med greenGate kopper og annet GG stæsj. Jeg forstår det. Etter alt det hvite og blondrete vil vi jenter ha noen fargeklatter. Jeg syns GG kopper er utrolig søte, og hadde absolutt tenkt å kjøpe meg noen. Men jeg gikk lei av serviset før jeg i det hele tatt fikk kjøpt min første kopp.

Hvor mange blogginnlegg skal man lese om en kopp lissom? Det virker som noen bare bytter plass på koppene eller bytter ut tilbehøret, så lages det et nytt GG innlegg….. I samme bloggen ? Om de samme koppene ?

Men kjære lesere…

Det er andreplassen på top tre lista jeg ønsker å dvele litt ved. Nemlig det dyreste  “ Må ha, bare må ha “- produktet på denne lista. Man får to Ektorp sofaer  og GG kopper til hele nabolaget for samme prisen.

kitchen aid MS artisan

Er den ikke vakker ??

Jeg kom over et blogginnlegg  hvor innehaveren blogget om utfordringen med å lage bolledeig i denne maskinen. Melet hadde føket rundt i hele kjøkkenet og deigen måtte skrapes av med kniv fra krinker og kronker og konklusjonen ble at den egnet seg fint til muffinsrøre….

Hva er det med oss interiørbloggere, som gjør at vi MÅ ha en kjøkkenmaskin til nesten 6000 kroner stående på benken, Mens vi gjemmer Kenwooden i skapet under.   Nå er jo ikke kenwood spesielt billig heller så da  har noen av oss kjøkkemaskiner til bort i mot 10 000 kroner. Den ene mest til pynt da…

Jeg skulle gjerne hatt en sånn stående på benken, som jeg stolt kunne vise fram til resten av interiørbloggerverden eller andre spesielt interesserte. Men  jeg vil altså ikke ha noe som jeg ikke kan bruke. Jeg lager i grunnen svært lite muffuns.

Nå syns sikkert mange at jeg er slem som blogger negativt om Kitschen Aid,n og evt de som har den. Det er ikke det som er meningen.

Dette er bare tanker jeg har, om hva som opptar oss som elsker å blogge om hjemmene våre. Hva vi har, og hva vi ønsker oss.

Så i sakens anledning vil jeg vise fram MIN kjøkkenhjelp og fortelle dere litt kort om den.

Bosch Consept 7000

IMG_3414 (640x602)

Jeg syns jo denne er litt vakker også da. Med sitt hvite rene utrykk og enkle linjer. Ikke mange krinkelkroker der deigen kan sette seg fast. Utrolig lett å holde rein. Ikke kommer mel og deig ut av bollen heller. Og denne elter brøddeig til 4 brød. ( jeg har 4 brødformer) og da er bollen halv. Men siden deigen skal heve til dobbel størrelse har jeg ikke mer oppi. Jeg mener å ha lest at denne tar ca 4 kg deig. Den er i allefall på 700 watt

IMG_3415 (640x427) IMG_3417 (640x427)

Og jeg kan både elte og vispe med den. Den står ikke på kjøkkenbenken, men det er fordi jeg bruker benken til å arbeide på,  og ikke som stilleben for ting jeg vil vise fram. Når jeg har den framme, så er den i arbeid. Man kan få kjøpt mye tilbehør til denne maskinen. Både food processor og blender. Kanskje hvis mange nok blogget om den, så blir den det neste “MÅHA” produktet i Bloggland 

IMG_3412 (423x640)

Titt tei…. Smilefjes med åpen munn

Vel… dette var dagens ros og ris fra Rådhusgata.

Ha en strålende dag

 

5 kommentarer:

mona.z sa...

Har hverken green gate, pip eller kitchen aid. Flotte saker å se på, men er helt enig med deg at kjøkkenmaskiner skal være brukbare til bakverk som trenger "krefter", ellers kan vi jo bare bruke en god mixmaster eller piske for hånd. Ønsker meg en virkelig god kenwood, men har en brukbar OBH Nordica som får gjøre jobben til jeg får kjøpt meg en virkelig god Kenwood.
Har mange vakre kopper, service og blomsterpotter i forskjellige merker, og blogger både om dette og puter i alle varianter. Har heller ingen Ektorp sofa, men har en flott Ikeastol på soverommet. Greit å skifte trekk etter årstid og humør. Dette ble et "rotete" svar, men jeg liker å se vakre ting, uansett merke. Vitsen med interiørblogging er vel mangfold? Klem fra meg:)

Nanne sa...

Dette sier meg hvor lett vi blir påvirket.Nå har ikke jeg noen interiørblogg, heller ikke det tilbehøret som er et must, men forbrukermakt har vi alle. Tenk hva vi kunne brukt den til......

November- symra sa...

Travelt å følge alle motefloppene enten det er klær, møbler eller bruksgjenstander. Mormor har levd lenge nok til å forstå at interiør-
bildene er stileben, arrangert for å få et harmonisk og pent fotoutrykk. Ingenting galt i det. Det som blir galt er at noen bruker all sin tid og alle sine krefter på å holde huset sitt i en slik tilstand hvor ukas aktiviteter ikke er til å spore, ikke en halvlest bok eller blad, eller en brukt kaffekopp, ikke et strikketøy eller oljete skruer fra en liten mekanikker, svarte små dubeditter fra en datainteressert mann, ingen regninger eller reklamepost, ikke et gjenglemt skopar, klesplagg eller treningsbag. Alt dette som hverdagslivet egentlig dreier seg om. Klart vi rydder , bare ikke hele tiden.

Wenche sa...

Hei...
Takk for et flott innlegg.Dette tenker jeg på ofte,og nei! jeg tør ikke blogge om min gamle kenwood major.Han er ofte i bruk,praktisk og bråkete.Men er min beste hjelper på kjøkkenet.Også glad jeg var som arvet den av min farmor i 1992.
Jeg er så enig med deg,og har tidligere selv tatt noe lignende i et innlegg.

http://knutine.blogspot.com/2010/09/rosingskryting-men-hva-med-konstruktiv.html

Jeg er også opptatt av interiør,men
vil følge min egen.Vil ikke kopierer,eler henge meg på et kappløp.
Jeg laget engang et innlegg om et gammelt krus jeg hadde,stygt men med mange minner.Uten at jeg fikk en kommentar,så laget en av leserne(mine) dette til en slags award,
og de mest fantastiske kaffe/te krus dukket opp.Selvfølgelig riktig merke...
Slitsomt,spør du meg....

Ha en flott dag,kos deg med en kopp varm te i et valgfritt krus:-)9

Mvh Wenche

Abrakadabras. sa...

Hei igjen:) Du er bare så tøff og tør å si det jeg tenker. Jeg derimot feiger ut. Jeg er nesten aldri innom de rene interiør(copycat)bloggene lengre, de har rett og slett blitt for kjedelige. Og jeg ler godt når du lurer på hvor mannfolka gjør av seg i disse snøkvite hjemmene! Jeg har tenkt på det samme, jeg er nemlig den glade eier av en kvit Ektorp (på torper altså)og den egner seg i allefall ikke til min kjære rødvin og kaffedrikkende Odd. Derfor tilbringer vi en masse kvalitetstid rundt kjøkkenbordet, sofaen er for "fin". Thihi. Og når sant skal sies så driter jeg i Green Gate og alle ander motedingser. Alle kan skaffe seg sånne saker, det er ikke noe personlighet eller kreativitet med det. Har du penger så er det bare å løpe å kjøpe. Jag avsluttter nå, for nå kom kaffedrikkern inn, men jeg må bare avslutte med å si at jeg aldri har fattet at Tildadukker er noe fint :)