Sider

fredag 18. mars 2011

For Japan…??????

 

japan

Jeg registrerer at det foregår en stille markering og innsamling til de som er rammet av tragedien i Japan her på Blogger og på Facebook. Jeg syns det som har hendt er helt forferdelig. Og mine tanker går til de som er rammet. Og mens hele verdens øyne er rettet mot en naturkatastrofe som har rammet mange tusen mennesker foregår det i dette skund andre ting i verden….

gun_pointed_at_children.jpgv44460

Grusomme krigshandlinger, der barn må se sine foreldre bli skutt. Eller omvendt.

Utført av mennesker

images (2)

Menn og kvinner som må begrave sine kjære som er skutt, drept og lemlestet uten at de en gang vet hvorfor.

Utført av mennesker…..

2005-12-1-hebei-lxzh01

Kvinner som blir brutalt voldtatt og mishandlet i værste fall til døde-

Utført av mennesker…..

432734059_94842ea465

Barn blir misbrukt og mishandlet, og får ødelagt sine liv, før det i det hele tatt har begynt.

Utført av mennesker…..

angel

Dyr blir mishandlet og vanskjøttet til det nesten ikke er noe igjen av dem.

Utført av mennesker…

*************

Er det rart naturen slår tilbake ?? Jeg syns virkelig synd på de menneskene som er rammet i Japan. men vi markerer aldri  andre tragiske hendelsene rundt om i verden som ALDRI tar slutt.

Den katastrofen vi mennesker kan utsette hverandre for, blir aldri fanget opp og laget minnesmarkeinger for. Enda det skjer hvert eneste sekund i en del av verden. HVERT ENESTE SEKUND blir et menneske eller dyr ydmyket, skjendet, mishandlet, misbrukt eller drept av et annet menneske. Når markerer vi DET ??

Vi tar inn over oss det media sender inn i våre tusen hjem av bilder og reportasjer fra alle verdenshjørner, og media er med å forme våre holdninger og etiske refleksjoner. I den grad vi reflekterer……

Vi åpner våre lommebøker og kontoer, ja det skal jo bare mangle. Vi har jo alt vi trenger. Men det finnes tragedier det penger ikke betyr noe som helst.

Mennesker blir utsatt for de grusomste handlinger hver eneste dag, time, minutt, sekund !! Det er ikke  hendelser som legger seg, eller kan igjenreises… For det tar aldri slutt. Jeg kunne tatt med mye mer, for listen er lang og bildene finnes der ute, bare søk..

Og mens alle disse overgrepene skjer igjen og igjen, samler vi inn penger til verdens kanskje mest velorganisterte samfunn. Hvor samles det inn penger til de svake som ikke har midler til å stå i mot. De svakeste av de svakeste….???

Gud har mange å se til…. ikke bare i japan.

alg_japan_tsunami_3

Jeg ønsker ikke å ødelegge samvittigheten til noen, men jeg syns det mennesker gjør mot hverandre og andre svakere individer er MYE verre, enn at moder jord “ tar igjen “

Sorry

Trist fjes

6 kommentarer:

mona.z sa...

Virkelig et flott innlegg! Folk må gjøre som de ønsker og vise sin støtte til Japan på sin måte. Likevel må man tenke på at det alltid vil være tragiske hendelser rund omkring i verden, og reflektere over det, slik du har gjort i ditt innlegg! Klem fra Mona

Størhuset sa...

Flott innlegg, og tankevekkende. helt enig.

Fjordheim sa...

Ja det er helt sant.
Lett for å bli veldig forkus når slike tragedier skjer. Og så blir andre ting glemt som også trenger vår oppmerksomhet og hjelp.
Ønsker deg ei god helg :)

Marias Teater sa...

Uff - tekst og bildene dine er så sterke at jeg ble faktisk kvalm, mens jeg drikker morgenkaffen min og titter på bloggene. Det er helt riktig det du skriver, jeg har det med meg alltid, bildene av grusomheter har festet seg på netthinnen og dukker opp hele tiden. Jeg er spesielt opptatt av dyreskjebner, de blir ikke hørt, sett eller oppdaget fordi de kan plages helt uten konsekvenser.Vår verden er et grusomt sted å være for noen og vidunderlig for andre. Eller begge deler. Japanere har gjennomgått mye og har teknologi til å dokumentere det, de fleste tilfeller får vi ikke vite om en gang. Jeg er glad for at det er flere som funderer og er engasjert og følsom!

Monicas Univers sa...

Jeg synes det er flott at folk engasjerer seg jeg. Og selv om man velger å engasjere seg i en katastrofe som dette betyr det ikke nødvendigvis at en ikke bryr seg om og er engasjert i andre saker.

Men jeg er nok uenig med deg på det punktet at den ene tingen er verre enn den andre. Det er grusomt at mennesker velger å gjøre andre vondt, men det er uskyldige som blir rammet av begge delene. Jeg tørr ikke tenke på hvor mange barn som har mistet livet, sine kjære og/eller hjem i denne katastrofen engang.

Nanne sa...

Et viktig og tankevekkende innlegg. Du har helt rett, vi må ikke slutte å bry oss i forhold til enhver katastrofe.... En hendelse som skjer kun en person kan være en kjempekatastrofe for den det gjelder, selv om det ikke står i media. Og dyrene..... det viktigste vi kan gjøre er å være medmennesker og dyrenes beste venn.