Sider

lørdag 22. november 2008

"Ny" spisestue


Jeg har kjøpt meg ny spisestue. Selv om dette ikke var helt det jeg var ute etter var det noe som fikk meg til å stoppe da jeg så det. hele møblementet inneholder spisebord, 8 stoler, høy sjenk og lav sjenk. Jeg fant det på bruktbutikken og ba om en brukbar pris.Bordet og stolene var i utganspunktet priset til 200 kroner. Og sjenkene til 850 kroner for hver. Altså 3700 kroner.Jeg fikk det hele for 2500 kroner. Jippi!! jeg var litt skeptisk for jeg var faktisk i tvil om det ville passe hjemme hos meg. Den lave sjenken MÅTTE bli tv mæbel. Det tv bordet jeg hadde var så fælt atte. Det skal jeg nå legge inn på Finn.no under rubrikken gis bort... Det hadde nok passa bedre med en flatskjerm-tv på sjenken. Den hadde nok ruva litt minddre, så det får bli neste prosjekt.Begge sjenkene har veldig spesielle føtter. Her et nærbilde. Selgeren mente at dette møblementet trolig er 50 år, kanskje mer. Det er utrolig liten slitasje på møblene. Selve treverket er ikke slitt i det hele tatt. Lakken burde nok friskes opp litt.Hvilket leder oss til neste spørsmål. Hva skal jeg gjøre med møblene. Skal jeg male dem ? det er jo så populært. Skal jeg sandblåse dem å få fram det rustikke preget? Eller kanskje beise dem? Stoltrekkene skal i allefall trekkes om. Selv om turkis er ganske populært på tekstiler, vil de ikke forbli turkise særlig lenge. Bordet har to breie ileggsplater som gjør at bordet kan bli nesten 3 meter langt. Nå blir det juleselskap jenter!!!! da jeg fikk møblene i hus, suns jeg nesten de ble enfa finere. Og jeg er veldig fornøyd med mitt lille kupp.

6 kommentarer:

Fjordheim sa...

Ja det var flotte spisestuemøbler. Heldig var du med prisen også.
Kan ikke gj deg råd ang hva du skal gjøre med det. Du må nok se hva som passer best hos deg.
Ser jo fint ut slik det er. Men det er dere som ser det i omgivelsene. Jeg har malt stolene hvite, og er veldig fornøyd med det. Har nok lyst til å male bordet også, men foreløping ligger det bare en hvit duk oppå.
Sydde også hvit trekk til etpar av stolene, Var veldig greit å se hvordan det ble som hvit før jeg bestemte meg. Men så varmitt veldig slitt.
Koselig med langbord til jul.
Ha emn flott dag :)

Strikkelines sa...

Ja her va du heldig....enig med kommentaren over meg...du ser hva som passer dine ting...Men de var skikkelig fine, det må jeg si. Blir sikkert kjempefint...

Inger-55 sa...

For ett kupp! Minner veldig om noen møbler fra mitt barndomshjem. Så de er sikkert fra 50-tallet. Blir spennende å se hva du gjør med dem.

Ønsker deg en ny, ubrukt, kreativ uke!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
For et kupp...
Denne spisestua de var utrolig flott, og skenkene... har vært på jakt etter en slik høy for å ha i gangen - må jo være plass til masse rot i den... her er votter, luer, sko...osv... i et evig virrvar...
Blir jo veldig kjekt med langbord da, vi er 14 stk når alle er samlet og et bord på 3 meter er litt i minste laget... men koselig...

Ha ei super uke...

Wenche`s Sysler sa...

Gratulerer med Nygammel spisestue. Veldig flott!Ha ei fin uke!

Som dagene går sa...

Hei!
Så fine spisestuemøbler du har fått deg. Syns de er fine som de er,jeg. Kanskje jeg ville ha trekt om stolsetene. Kos deg med møblene som de er en stund, så finner du nok ut om du skal gjøre noe videre.