Sider

fredag 11. mars 2011

NBKF ( ??? )

 

 

Ja, hva står det for ? Noen som klarer å gjette det ? jeg skal røpe det selv. Jo, det er min selvoppnevnte forening for “Norske bloggers konkuranse forening” Du verden … det var da voldsomt sier du og himmler med øynene.

Det er jo sånn da, at jeg har jo alltid syntes sånne små konkuranser i bloggene har vært vedig koselig. Jeg har deltatt flere ganger og vunnet nydelige ting som flinke bloggdamer enten har laget selv, eller kjøpt.

På grunn ev endel endringer i min livssituasjon, var jeg borte fra blogging nesten et helt år. Da jeg kom tilbake hadde mye endret seg.

Jeg var medlem av NIB, men der var det kommet regler i mellomtiden og siden jeg ikke hadde blogget på lenge ble jeg kastet ut av “ det gode selskap”  Bloggene var blitt flere, over TUSEN  var plutselig medlemstallet der…. Og de nye bloggene bar preg av å være veldig proffe. Veldig mange faktisk.

Søte små konkuranser med hjemmelagde premier, laget med med inspirasjon og kjærlighet, preget av den som hadde lagd dem, er knapt å finne igjen.

Nå er det svære “ Give aways” med premier ssom abonementer på interiørblad eller gaver fra en eller annet hot “bare-må-ha-bare-må-ha” designer. Eller levrandører med ønskevarer som bare vi dødelige kan drømme om.  Få blogger lengre om skatter funnet på Bohus, Skeidar,Europris eller Nille. Nei er det ikke fra Home and Cottage, Lisbeth Dahl, Art Wood eller Sia, er det knapt verd å blogge om.

Nå høres jeg både gretten og misunnelig ut. Jeg hører ( og ser ) det selv. men jeg har registrert at dagens levesett også i interiørverden preges av bruk og kast mentaliteten. Og det forbeholder jeg meg faktisk retten til å stille meg kritisk til.

For tiden studerer jeg til vernepleier og vi lærer mye om det ufullkomne, det å ikke passe inn i omgivelsene. Det å ikke ha evne til å hevde seg blant samfunnets  “kremtopper”.  Det får meg til å se mer nyansert på ulike typer blogger Og jeg prøver å finne ut hva/hvem som gjemmer seg bak. I den siste tiden har jeg oftere og oftere kommet til å dumpe over blogger som som handler om folks kamp mot sykdommer, tanker og refleksjoner om liv og laga. Og ikke bare innlegg etter innlegg om den siste shoppeturen.

Jeg vet at sånne blogger bare er en del av folks liv, og kanskje det eneste de vil gi av seg selv. Og det er forsåvidt okey. MEN !!! Skal man utlevere seg selv via et medie som internett, så syns jeg ærlig talt man kan fortelle litt mer enn bare hvilke kopper man ønsker seg. Det gir jeg blanke i, for å si det rett ut.

Jeg ville gjerne tilbake i NIB. For jeg var med helt fra begynnelsen. da vi var under 100 medlemmer. Men jeg kunne ikke melde på “livet i Rådhusgata”  fordi jeg kan ikke love at 8 av 10 innlegg bare er interiør. For det er bare en liten del av meg. Mitt liv er mye mer enn det. Og det jeg blogger om, er jeg klar over blir publisert. Ting jeg vil ha for meg selv, blogger jeg ikke om.

Derfor har jeg opprettet en NY blogg. Bjørkly er bloggen som KUN skal handle om interiør. Mens “livet” blir privaten. Altså meg

Og som kjærringa mot strømmen vil jeg tilbake til de konkuransene vi bloggere startet med for hverandre for en tid tilbake siden. Derfor har jeg først og fremst svelget en stor kamel og arrangert en konkiranse ( ikke en Give away ) Det blir ikke store flotte premier, men det blir premier Smilefjes Ved å trykke på bildet kommer du til konkuranse

 

konk bjrkly

Da vil jeg bare beklage til de søm måtte komme til å føle seg støtt av dette innlegget.  Jeg har lurt litt på om jeg skulle redigere det inn i en “mildere” tone. men da kan jeg ikke si at det er MEG.  Jeg har både lyst og behov for å gi utrykk for både tanker og følelser. det er veldig skjelden jeg gjør det på bloggen, men nå har jeg altså gjort det.

Jeg er også klar over at veldig mange, ja sikkert de aller fleste interiørbloggerne er jordnære fornuftige mennesker som bare lever ut sin lidenskap i bloggene sine. men tenk litt over hvordan du vil at dine lesere skal tolke deg. Det er ikke så dumt. Så tilbake til tittelen NBKF. Egentlig er det bare tull. Folk må jo få markedsføre bloggene sine som de vil. men å lokke med fine premier samtidig som man krever kommentar, link og at man legger seg på følgelista..?! vel vel…. Av prinsipp verken kommenterer eller følger jeg slike blogger…

Da sier jeg takk for oppmerksomheten. Glem nå ikke konkuransen min da. Det eneste du trenger å gjøre er å gjette. Ingen link, ingen følgebetingelse. men jeg blir jo glad for de som ønsker å komme tilbake da 

Smilefjes som blunker

I ren facebook-stil : Nå skal jeg lufte og trene hunden min, dusje og lage meg mat. Dra på jobb ( praksis) Siden skal jeg ut å spise med herlige kolleger.

Ha en flott fredag og en flott helg.

PS, Beklager alle skrivefeil. jeg skrev med høyt engasjement, og har ikke tid til korektur.

9 kommentarer:

Turid sa...

På sett og vis er æ nok enig med deg- synes nok at ting "har tatt av", for enkelte....men da velger æ å la være å besøke de no mere .
Holder meg til de som lever for gjenbruk, tar vare på gamle verdifulle ting/redskaper og koser seg når de har shoppa på Loppis- da koser æ mæ!
Har klikka på konkuransen din , deltar også.

vintagepia sa...

Sånn skal dæ låte...har følt på dæ samme sjøl i forhoill tell dæm som har både giw-awaya og konkurrangsa og som kræv kommentara og opplinking...dæm om dæ...enig meg deg at vi må telbakers tell "the basic"...ailtså hoille bakkekontaktn...dæ betyr ikkje at eg ikkje besøke de "store" bloggeran førr dæ...mange har nydelie bilda som eg like og ijnnlægg mæ sjæl...og eg står på mett om å skrive på bræi nord-norsk dialækt sjøll om eg sekkert hadde fådd flæire læsera om ikkje hadde gjort dæ...mæn dæm som har vorre ijnnom og som føll bloggen min (4 støkka så langt) e aille (mæ uinntak av dattra mi) hæilt fræmmene mæinneska som har flotte og jordnære blogga :o)
Hiv meg mæ på konkurrangsn eg...ha ei fin hælg!!

Hulda sa...

Helt enig. Det blir temmelig prestisjefyllt hos enkelte. Men, man velger jo hvem man vil besøke, som du sier.

Monica sa...

Ja, der fikk du det ut;)
Skjønner hva du mener i forhold til at det har vært en voldsom utvikling i bloggverdenen. For min del synes jeg det er litt spennende å være med på både giveaways og litt andre konkurranser, og jeg er vel litt kjedelig som ikke har hatt noe slikt på bloggen selv enda, får prøve å finne på noe på årsdagen :)
Synes det er bra at det er så mange forskjellige blogger, da kan man jo titte innom det som passer humøret. Artig at du har laget en konkurranse da:)

Fjordheim sa...

Syns dette var et flott og engasjer innlegg.
Er veldig enig. Det er så jeg ikke føler meg hjemme på NIB. Men jeg er nå der, enn så lenge. Jeg blogge veldig lite om privatlivet. Men mye om koppekjøp o.l. Men handler mest på bruktmarkedet. Aller helst loppemarkeder. Vi burde egentlig hatt en egen "klubb" vi som helst handler brukt. Det er alt for mye siste mote i interiør bloggernes verden. Mener jeg. Forstår ikke at folk kan ha råd til det. Kanskje de ikke har det tenker jeg noen ganger. Tror det er alt for mange som lever på kreditt.
Nok om det. Jeg er forresten ikke følger av noen blogger. Har liksom bare ikke komemt igang med det. Og liker ikke at en må bli følger for å bli med i konkurranser. Da dropper jeg det. Men legger link, noen ganger. Men noen ganger er jeg redd jeg glemmer det. Tror jeg har skrevet at jeg skal linke, men har glemt det ho noen. Har heldigvis ikke vunnet heller da, hehe. Nei nå skal jeg gi meg med den vorldsomme skrivingen. Er forresten på lånt nett for tiden. Så når jeg kommer på blogg igjen vet jeg ikke. Blir veldig frustrert av slike ting.
Men nå skal jeg inn på konkurransebloggen din.
Ønsker deg ei herlig uke :)

anne - moseplassen sa...

Det fine med blogger er at man kan blogge akkurat slik man vil, og lese akkurat de bloggene som passer en selv.

Og veit du, en trenger faktisk ikke premier for å ha en populær konkurranse. Jeg kjørte konkurransene på Moseplassen i to år helt uten en eneste premie, populære var de lell :)

Heidi sa...

Anne - Moseplassen. Jeg liker dine konkuranser. Send inn et bidrag og man deltar. Enkelt og greit. Du har ogsp flotte premier uten å ta helt av. Og de som vil deltar med sitt bidrag i forhold til tema. SÅNNE konkurranser liker jeg. Men du har selvfølgelig helt rett. Man blogger om hva man vil. Og det er vel mangfoldet som gjør blogging så facinerende.
Det jeg ikke liker er denne lodd-trekninga rundt om på bloggene. Det blir feil å kalle det "Give Away", når man krever noe tilbake. Give away betyr GI BORT. Mulig jeg er pirkete, men når man gir bort så krever man ikke noe tilbake.
Moseplassen er beundringsverdig i så måte. Anne har gått den tunge veien og brukt to år på å favne et engasjert publikum. Sånne bliggdamer tar jeg av meg hatten for. Men å "kjøpe" lesere... Velvel. Jeg er nok litt mer tilhenger av det tungvinte.
Litt kjærringa mot strømmen. Kanskje ikke så mange fordeler ved det, men jeg blir nå i allefall tatt for den jeg er. ;)

Abrakadabras. sa...

Hei, jeg er litt sein med kommentar som vanlig, men det betyr ikke et jeg er mindre enig for det. Det du kommer inn på her en nemlig akkurat det jeg sjøl har irritert meg over! Jeg var også med på NIB helt fra starten, men der passer jeg ikke inn lengre. Hvitmalte halloween-gresskar og designerpjatt interesserer meg ikke i det hele tatt. Nærbilder, tatt så nært at man kun ser en liten del av objektet er også ganske kjedelig selv om bildet er fint. Heldigvis kan vi blogge om det vi vil selv om vi ikke kommer på noen topplister. Jeg liker også best varierte blogger som handler om mer enn de siste motetrendene. (Grunnen til at jeg begynte å følge din blogg var at du viste både styla og rotete rom, og da jeg så sekspakningen med øl ved siden av verandadøra følte jeg meg hjemme ;) Og, du, jeg takker enda en gang for Awarden jeg fikk av deg, men jeg vet ikke hvordan man gjør det. Kan du hjelpe meg med det tror du :o)
Hilsen en meningsfelle og bloggveninne Jorunn :o)

Marias Teater sa...

Jeg leste den lange teksten din og skjønte at her er det søstersjel. Jeg har mindre erfaring med blogging enn du (fra oktober 2010) men det er mye jeg tok feil av i bloggverden... NIB blir for styla og for dødt for meg - hvor mange ganger kan man omtale en kjøkkenhylle full av nibs? Jeg liker godt bilder og en godt fortalt liten historie som nødvendivis ikke må være så dyp, bare den er reflekterende. Jeg blir din følger, jeg og skal nok være med dine konkurranser!