Sider

søndag 14. desember 2008

EKTE julestemning

Alle gode ting er tre. Her kommer det tredje innlegget i dag.

Er det bare hos meg det hersker evig kaos 10 dager før jul....?? Jeg har sett rundt i de tusen blogghjem en slik stemning med lys og jueeffekter. Julepynt, engler, nisser,blomster, lykter kranser lysslynger og jeg vet ikke hva. Man skulle nesten tro vi allerede hadde passert julaften.

Redigert av Heidi kl 00:27

Da jeg så i etterkant at dette utsagnet kan oppleves som kritikk, velger jeg å kommentere det. Det er slett ikke meningen. Det er IKKE ment som noen som helst form for kritikk mot de som viser sine hjem i bloggen. jeg beklager til de som kanskje har følt seg tilstøtt. Jeg velger likevel å la det stå, da meningen ikke er rettet negativt mot noen.
Vel.. Her på Fallmoen er det lite som minner om julestemning. Men for meg et dette gammeldags julestemning. Jeg husker nemlig fra min barndoms jul at hjemmene rundt i nabolaget så nettopp slik ut. Og at det luktet grønnsåpe overalt.Rot i alle rom. Ting som var flyttet på og sto midt på gulvet. Klær lå i hauger rundt om. Strykebrettet sto framme i hele desember. Vel... sånn er det her også. I allefall i dag.I dag fant vi ut at vi skulle bytte soverom. Jeg orker ikke lengre den grønne tapeten på soverommet. Gjesterommet er mindre, men mye lysere og lettere. Jeg vil inn dit, sa jeg til patriarken i dag. Dessuten lå vårt soverom nederst i gangen og det er alltid så kaldt der. Lydig som han er skrudde han ned gjestesenga og gjorde plass til vår seng.


"Mytje likar" Og når jeg ser hvor lyst det ble fant jeg ut at jeg ikke villa ha noe på veggene. Patriarken har en samling religiøse bilder som han ville ha med inn på soverommet. Sorry Mac ! - ingen bilder. Han fikk ha et på nattbordet, Thats it!Litt trangt kanskje, men pytt pytt. Vi sover jo bare her. Hva skal vi med et så stort et ?? Hundene får låne gjesterommet, så får hunderommet bli arbeidsrom. Der ble det også plass til en liten sovesofa. Kanskje dette blir syrommet mitt...Da ønsker jeg alle en fortsatt fin advent. Og tusen takk til de som har lagt igjen kkommentarer Tusen hjertelig.

4 kommentarer:

Størhuset sa...

Hei tusen takk for awarden, det var koselig! Her er det bare pyntet litt, mesteparten kommer nærmere jul, er litt kaos her og der ja. Men jeg tar det jeg rekker, jula kommar uansett!

Strikkelines sa...

Du, ska si en ting, at sånne bilda som di viste av heimen din, va æ å vant med da æ vokste opp. Mamma røsska a tepper og duker, å det var utrivelig å vær hjemme...lillejulaften var alt på stell...jeg har ikke likt det der, men har heller ikke pynta...det gjøre her et par dager før lillejulaften, å det er fordi at jeg har så mye jobb..kan ikke tenke meg at du sårer noen med innlegg ang pynt...vi er forskjellige med forskjellige tradisjoner osv.....Soverommet ble koselig....blir sikkert godt å sove der..klem fra nord

Wenche`s Sysler sa...

Hei!Tusen takk for award fra deg!Veldig snillt!
Det skal jo være rot i huset før jul.Det er vel noe alle har mere eller mindre.Enkelte er vel bare flinkere til å ha system i rotet.
Husker også hvordan det var hjemme da jeg var unge.Det var et fryktelig kaos i huset,og da skulle man jo nesten ikke begynne med noe vasking og pynting før lillejulaften.Er det rart man satt tygd og utspøtta på julaften.Tror vi er flinkere nå til dags.Er godt i rute med alt,så kan vi bare kose oss lillejulaften.
Og nå som vi har voksne barn har vi det mere oversiktlig liksom.
Ha en fin mandag!

-Mitt lille rede- sa...

Jeg tror nok det stemmer ganske bra med den beskrivelsen der, sånn er det her også, selv om jeg var tidlig ute med å vaske og pynte til jul, har jeg fremdelels mange prosjekt på gang, både med baking, innpakking av julegaver, julekort osv. Det mester ligger "litt rundt omkring", og jeg må også ta en liten lett vaskerunde igjen før selve julaften. Veldig koslig blogg du har! Kom i julestemning jeg nå! :-)